Arifiye Gölbaşı Park Alanının Hikayesi;

İşte Gölbaşı Park'ın hikayesi

1937 yılında kurulan Köy Enstitüsünün  balıkhanesi. Köy Enstitüsü öğrencilerinin balık tutmayı öğrendikleri ve tuttukları balıklarla balık yeme ihtiyacını karşıladıkları alan gölbaşı.
1987 yılında İstanbul-Ankara Otobanı yapılırken daha güzel bir yer oluşsun diye dönemin belediye başkanı Seyfettin KUBİLAY tarafından dolgu alanı olarak kullanılan ve doldurulan gölbaşı.
2012 yılına kadar engebeli, dikenlik alanları daha çok olan, mezbelelik bir alandı Gölbaşı. 
Daha çok sarhoşların, sıkıntılı insanların çok farklı amaçlar için kullandığı bir alandı Gölbaşı.
2004-2009 yılları arası dönemin belediye başkanı Yusuf ÇELEBİ bu alanda bulunan ve şahıs arazisi olan 16 dönümlük alanı kamulaştırdı, bu bölge ile ilgili proje yarışmaları düzenledi ve bölgenin turizm alanı olarak kullanılması ile ilgili ilk adımları attı.
2009 yılından Belediye Başkanı olan İsmail KARAKULLUKÇU ilk önce bu alanla ilgili Dolgu İmar Planı hazırlattı ve dönemin milletvekili olan Hasan Ali ÇELİK ile birlikte dönemin Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa DEMİR’e onaylatarak bölgeyi planlı hale getirmiştir.
Daha sonra ilgili tüm kurumların onayları alınarak ve Kocaeli’de bulunan Kültür Varlıkları Koruma Kuruluna uygulama projesi onaylatılarak 2011 yılında projesi hayata geçirilmiştir.
Aynı yıl içerisinde Arifiye Belediyesi kendi öz bütçesi ile ihaleye çıkmış ve Gölbaşı Projesi 2012 yılında tamamlanmıştır.
Arifiye Gölbaşı tesislerine; değişik türden 6500’e yakın çalı türü, ibreli ve yapraklı ağaçlar dikilmiştir.
Gölbaşı Tesislerinin içerisinde; Düğün Salonu, kafeteryalar, büfe, spor alanları, piknik alanları bulunmaktadır.
Gölbaşı Parkı, bu gün kullandığımız güzel haline, belediye başkanımız İsmail KARAKULLUKÇU getirdi.
Belediye Başkanımıza bu güzel ve ömürlük eserinden dolayı çok çok teşekkür ediyoruz.