Arifiye'yi; Sanayi, Dış Mekân Süs Bitkiciliği, Eğitim, Nitelikli Konut, Turizm ve Tarım, Alanlarında çok iyi tanımak ve bu alanlarda geliştirmek gerekir.

Nasıl Bir ARİFİYE;
Arifiye 52.000 civarında nüfusa sahip, hızla gelişen  mükemmel bir ilçe.
24  Mahallesi  bulunmaktadır.
ARİFİYE; Farklı illere gidebilme ile ilgili, Ulaşımda hiçbir problemi bulunmamaktadır. Şehirler Arası Otobüs Terminali ve Hızlı Tren İstasyonu ilçemiz sınırları içerisinde bulunmaktadır.
Ayrıca; Ankara -İstanbul Otobanı ilçemiz sınırlarından geçmekte ve Sakarya çıkışı Arifiye  sınırlarındadır. Yine,Ankara-İstanbul Karayolu E -5  ve İstanbul-Antalya Yolu  Arifiye sınırlarından geçmektedir.
Bu durumların hepsi  Arifiye’de yaşayan bizlere ciddi kazanımlar sağlamaktadır
ARİFİYE; Ağırlıklı olarak Sanayi Kentidir.
 Türkiye’nin, dünyanın önemli Sanayi kuruluşları Arifiye’de bulunmaktadır.
Goodyear,Otokar,Toyota,Tank-Palet,BMC,Ege Kimya,Başak Traktör ve Tırsan gibi önemli sanayi kuruluşları ilçemiz sınırlarında bulunmaktadır.
 İçerisinde;15.000 kişinin çalışabileceği 110 Fabrika bulunan Sakarya’nın  1 Organize Sanayi Bölgesi ilçemiz sınırlarında bulunmaktadır.
Ayrıca;Artvin Sanayı,Hanlı Sanayi  ve Eskişehir Sanayi  dediğimiz içerisinde 3500’e yakın Küçük Sanayi  kuruluşları ilçemiz sınırlarındadır.
Tüm bu sanayi kuruluşlarından dolayı Arifiye’de  şehrimizin değişik yerlerinde  ikamet eden 30.000 kişi Mavi ve Beyaz yaka olarak çalışmakta ve evine ekmek getirmektedir.
ARİFİYE; Eğitim kentidir.
1937 yılında kurulan Arifiye Köy Enstütüsü, daha sonra Öğretmen Okulu ve Eğitim Enstitüsü olarak  uzun yıllar  öğretmen yetiştirmiş ve yurdun değişik yerlerine öğretmen göndermiştir. Bu okul daha sonraları Öğretmen Lisesi, şimdilerde ise Necmettin Erbakan Fen Lisesi olarak hayatiyetini devam ettirmektedir.
    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesinin Meslek Yüksel Okulunda 1200 öğrenci,  Ziraat Fakültesinde 700 öğrenci ve SADEM’de 90 ülkeden gelen 1200 civarında öğrenci Arifiye sınırlarında eğitim görmektedir.
    Ayrıca; Gençlik Spor Bakanlığına bağlı Öğrenci Yurdunda 2500 öğrenci ilçemiz sınırlarında kalmaktadır.
    Bu okullar ve öğrenciler ilçemize canlılık kazandırmakta ve sosyal,kültürel ve ekonomik olarak bizlere bir çok şey kazandırmaktadır.
    Ayrıca; Özellikle SADEM’de okuyan öğrenciler geri döndükleri kendi ülkelerinde  bizleri anlatarak, Arifiye’mizi anlatarak Kültür Elçilerimiz olmaktadırlar.
    
ARİFİYE; Dış Mekân Süs Bitkiciliği Kentidir.
Arifiye Fidancılığın kurucusu Erol KAYA sayesinde, geçen 40 yıllık süreç içerisinde Arifiye Dış Mekân Süs Bitkiciliğinin Türkiye’de merkezi olmuştur.
Sakarya’da Dış Meken Süs Bitkiciliğinin %55’i Arifiye sınırlarında ekilmektedir. Yurt içi ve dışına süs bitkisi buradan pazarlanmaktadır.
Dış Mekan Süs Bitkiciliği sektörü Arifiye’ye kadın istihdamı ve işsizliği azaltma açısından çok şeyler kazandırmakta, Arifiye ekonomisini canlandırmaktadır. 

ARİFİYE; Nitelikli Konut Açısından Hızla Büyüyen Kenttir.
Arifiye’de, planlı alanlarda, son 15 yıl içerisinde 75 bölgede,20.000 dönüm arazide yapılan İmar Kanununun 18.madde uygulamaları sonucu planlı alanlar yatırım yapılabilir hale Belediye tarafından getirilmiştir.
Bunun sonucunda;  Müteahhitler ve şahıslar tarafından Arifiye’ye 10.000 yakın nitelikli konut ve site türü evler yapılmıştır ve yapılmaya devam etmektedir.
TÜİK  rakamları doğrultusunda, bu yıl 1.000’in üzerinde ev Arifiye’de satışı gerçekleşmiştir.
Arifiye nitelikli konut açısından canlı, Nüfus açısından hızla gelişen ve rağbet gören bir ilçedir.

ARİFİYE; Turizm Kenti olmaya adaydır.
Arifiye’nin Sapanca Gölüne kıyısı bulunmaktadır ve Sakarya Nehri içerisinden akmaktadır.
Ayrıca; Sakarya il Ormanı Arifiye sınırlarında bulunmaktadır.
Arifiye Gölbaşı Park; 
Arifiye Belediyesi, 2012 yılında,Sapanca Gölü kıyısında, 120 dönüm arazide, içerisinde Düğün Salonu,Kafeterya,Büfe,Piknik Alanları ve Spor Alanları bulunan  Gölbaşı Parkı oluşturmuştur.
Arifiye GÖLYA Park;
Arifiye Belediyesi,2022 yılında, Sakarya Nehri Kıyısında,400 dönüm arazide, içerisinde Hayvanat Bahçesi, Düğün Salonu,Kafeterya,Büfe,Piknik Alanları ve Spor Alanları bulunan  GÖLYA Parkı oluşturmuştur.
Sakarya İl Ormanı;
 Arifiye Öğretmen Okulu Müdürü ve 1960 ihtilali sonrası Belediye Başkanlığı yapan Akman Bey tarafından 1200 dönüm arazide, içerisinde Kafeterya, Büfe, Piknik Alanları ve Spor Alanları bulunan Sakarya İl Ormanı Mesire Alanını oluşturmuştur. 
Bu üç alan  Arifiye’mizi Piknik, doğa yürüyüşü ve eğlence açısından  çekim merkezi yapmış, yerli ve yapancı turistlerin ilçemize gelmesini sağlamaktadır.
ARİFİYE; Tarım Kentidir.
Arifiye’nin Gölbaşı tarafında kalan arazilerinde ve Sakarya Nehrinin diğer tarafında kalan köylerimizde ciddi şekilde çiftçilik yapılmakta ve geçim tarımla sağlanmaktadır.
Köylerimizde çiftçilerimiz araka, mısır ekerek ve ceviz, fındık,kivi bahçeleri ile tarımla uğraşmaktadır.
Köylerimizde bir çok insan çiftçilikle geçim sağlamaktadır.

Arifiye’yi;
Belediyemizin; Sanayi, Dış Mekân Süs Bitkiciliği, Eğitim, Nitelikli Konut, Turizm ve Tarım,
    Alanlarında çok iyi tanımak ve bu alanlarda geliştirmek gerekir. Belediyemiz bu alanları iyi bildiğinden bunu bu güne kadar iyi yaptı ve yapmaya da devam edecektir.
    
                        Editör Kalemi